Nekaunīgam būt - par sevi pastāvēt

Nekaunīgam būt - par sevi pastāvēt?
Aiz aizskaroša vārda - sevi aizstāvēt?
Par labu nāk vai ļaunu manam godam
Šī tieksme, tikt tādējādi pazemotam?

Vai labāk tīksmoties par cita prieku,
kas uzplaukst debesīs kā zvaigzne?

Ir ieslīgt nomācošā pasaulē
Aiz garlaicības depresīva mirkļa;
Ir sajust ledus aukstu dvesmu,
Kas nesilda un neārstē.

Aiz aizskarošiem vārdiem, zilbēm,
Var sajust ļaunu tieksmju līksmi.

Bet padomā, pirms, pazemojot kādu,
Vai jutīsies tu kādreiz brīvi?

/dzejoļa autors Sandis Milovidovs/


4 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Evelina (evelina2861@), 21.02.2011. 17:38:15 (ip:95.68.50.248)

smuks dzejolis

Līga (kauzena2@inbox.lv), 26.10.2011. 20:14:42 (ip:212.93.105.77)

ĻOTI SKAISTS UN PATIES DZEJOLIS, KAS LIEK AIZDOMĀTIES=(

igoraneja, 16.09.2016. 15:54:51 (ip:85.254.77.12)

smuks dzejolis

zentas blcinac (zentabulka.inbox), 18.09.2016. 08:57:39 (ip:85.254.77.12)

loti labs

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi