Robežas

Es nenoliedzu robežas
starp tveramo un netveramo.
Es tikai alkstu atziņas
par pašreiz it kā nezināmo.

Cik daudzreiz jau gars alkstošais
pār robežām nav aizlidojis,
kur vēlāk gudri taustošais
tik tūkstoš gados noklibojis.

Bet tāles ir, kas klibajiem
nekad, nekad nav sasniedzamas.
Tik dziļā drosmē spārnotiem,
tās veras, klusi mirdzēdamas.

Jūs palieciet tik robežās —
tas jums vēl atnesīs daudz laba
priekš dzīves gudri praktiskās,
kur norma - iztaustāmā daba.

Bet man kā bitei tālu skriet
pār robežām, tur - ziedos saldos.
Nekas, ja apreibstu mazliet
un tropā neatgriezies maldos.

/dzejoļa autors Fricis Bārda/


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Kārlis (milbergs_km@tvnel.lv), 24.09.2009. 21:29:56 (ip:84.237.201.36)

Fantastisks

Laura, 28.11.2012. 14:43:31 (ip:78.84.104.64)

Ļoti skaists dzejolis, bet vai pēdējā rindiņā "tropā" vietā nevajadzēja būt "stropā" ?

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi