Sociālais taisnīgums

Kas ir tas labais tiesnesis,
Kurš godīgumu ienesīs,
Atņemot kaut ko no Tiem,
Kam vairāk ir par pārējiem?

Kas vienam godīgs, taisnīgs šķiet,
Tāds nebūs tam, kam nepietiek.
Vai labs ir tas, kas atņemt prot
No tā, kam daudz, un citam dod?

Vai taisnīgi ir atņemt kādam,
Kam prāts un spējas tādam darbam,
Ar kuru ievākt vairāk augļu,
Lai dotu tam, kam maza alga?

Nabags vienmēr lamās bagāto
Un vēlēsies pie tiesas saukt to.
Bet neesi skaudīgs, pelni pats!
Lai fokusā ir tavs, nevis cita maks!

Kas ir tas ļaunais tiesnesis,
Kurš netaisnību ienesis,
Atņemot kaut ko no tiem,
Kam vairāk bij’ par pārējiem?

/dzejoļa autors anonīms/


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
Anonymus, 15.10.2017. 16:07:58 (ip:46.109.157.158)

Labs!

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi