Theoretikos

Impērija uz māla kājām
un mūsu sala jau aizmirsta
un visu lepno, cildeno,
ar lauriem dižciltīgiem,
kāds ienaidnieks jau nolaupa.

Vairs neskan zvans uz kalniem,
kur apdziedāja brīvību:
bet tu jau brīvā ,Mana dvēs’le!
Tu tagad lido, jo neesi piederīga,
šai bodinieku saimei.

jau izpārdoti gudrība un gods,
un pūlis, saniknots un drūms,
sev gadu simtu mantu prasa.

Man tikai žēl,
jo ticēdams brīnumainai dailei,
Es nebūšu ne dievlūdzēju,
ne Dieva ienaidnieku vidū.

(Hannesa Korjusa atdzejojums)
 

/dzejoļa autors Oskars Vailds/


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
Mr.Pigman, 20.11.2011. 15:05:16 (ip:46.109.138.177)

°Šausmīgi ak dievs vispār kā tā var?

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi