Zvaigznei

Ak, zvaigzne tālā, laipni lēnā,
Tu - mūžam nevīstošais zieds
Virs padebeša iedzeltēnā,
Kad mežiem pāri nodziest riets!

Cik tūkstoš acīm naktī klusi,
Kad viņas izmisumā kvēl,
Tu neesi jau spīdējusi
Un cikām nespīdēsi vēl?

Cik tūkstoš sirdīm spēku dvesi
Tu, mācīdama sāpes ciest,
Kaut pati dzirkstele tik esi,
Kas riņķodama tumsā dziest!

/dzejoļa autors Jānis Ziemeļnieks/


3 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
sintija (Sincenite2@inbox.lv), 19.05.2009. 14:45:08 (ip:84.237.128.181)

nu es teiktu ka dzejolitis ir mils

Elizabete (liize10@inbox.lv), 11.01.2011. 17:49:07 (ip:95.68.12.98)

Ļoti forš dzejolīts
Un tāds iespaidīgs
Viņš stāv tepat,
Un priecina mūs visus!!! :) :) :) :) :)

Niks (esniks@inbox.lv), 20.09.2012. 14:34:56 (ip:217.24.77.39)

Ļoti skaists dzejolis,
es šo dzejoli izmantošu dzejas dienas pasākumā skolā,
tēma Zvaigzne

Niks Vunderlihs 2012

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi