Latvieša ticība

Šodien dīvains nemiers dabā,
Vēju šalkas tālas ilgas kvēl.
Latvju meži noslēpumus glabā,
Mirt par kuriem nav nevienam žēl…

Miglā sarkanā slīgst dzimtās zemes lauki,
Viņas elpā zelta druvas līkst.
Mūžu mūžos latvjiem nebūs draugi
Tie, kas daudziem liek pa Sibīriju klīst.

Mūsu svētumu tie dzelžos kaltām kājām
Samin dumbrājos un smīnot tālāk iet,
Pāri senām, mīļām latvju mājām
Daudzreiz sārtas uguns liesmas zied.

Brālim brālis jānošauj bij kaujā,
Dēls pat tēvam kļuva tāls un svešs.
Tos, kas neaizgāja asiņainā pļaujā,
Klusi slēpa dzimtās zemes mežs.

Izgaist naktis. Tālāk steidzas dienas.
Mācot latvjiem dziļāk naidu just.
Mūsu sirdīs liesmo vienas domas:
Latvju tautai mūžam nebūs zust!

/dzejoļa autors Lūcija Sāgameža-Nāgele/


5 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
santa (inars1056@inbox.lv), 06.11.2009. 13:31:28 (ip:91.200.67.20)

latvijai atbilstis dzejolis

Madara, 06.12.2010. 17:54:24 (ip:213.110.77.226)

Ļoti skaits, patriotisks un cildens dzejolis.Tas tiešām aizkustināja.

sabine, 19.01.2014. 21:16:42 (ip:78.84.234.36)

ši ir labs dzejolis

Jurčiks, 12.11.2014. 16:01:05 (ip:87.226.16.200)

Grūti no galvas iemācīties. :(

Jekabs (jekavotins03@gmail.com), 20.11.2016. 18:51:19 (ip:84.237.183.29)

Norm'als dzejolis tikai baigi gars...

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi