Dzejoļi par mīlestību

* * * /1komentāri

man ir svēts tas brīdis
kad guļot grozies un maigi šņāc
pats nevaru iemigt
klausos

elpa klīst tavos matos
mazliet mulstu no savām domām
kas tev zem apģērba

tādā saldā kamolā satinies dzīvnieks
mugura mierīgi cilājas

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Snieg /1komentāri

Tauriņa efekts.

Viņi viens otram slīd zemāk un zemāk.
Sajūtu reitingos.

Pārklājas vieni tauriņu bari vēderos ar citiem.
Vieni dzestri rīti nomaina negulēto nakšu neuzrakstītās īsziņas.

Viņu plaksti kā kalendāra lapiņas ik vakaru krīt vienā pasaules malā un ik rītu paver citus horizontus citā.

Slīd zemāk un zemāk. Pārklājas. Skaita laiku.
Starp viņiem. Atņem un saskaita kopā. Negulētās naktis.

Nekas tur nav izpostīts. Jo nav kam sabrukt.

Kautro tauriņu spārnu atvēzieni ir tikai mirklis pirms lidojuma.
Pirms lidojuma uz siltākām zemēm.

P.S. Pagaidām vēl nezinu, kā Tu izskaties, bet zinu Tavu pasta indeksu no galvas.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Papīra lidmašīna /3komentāri

bāla kā palags
tu izplūdi uz kāpnēm
pat visciešākā
putekļu lāpstiņa
nespētu sadabūt
tevi kopā

es nometos blakus
caurspīdīgajam ezeriņam
kurā kā vientuļa sala
peldēja tava seja
un nolādēju
visas pasaules vijoles
kuras kaut reizi
tevi ir sāpinājušas

skrejošs puika
ar sunīti saitē
iebrida tevī
viņam likās
ka tu esi peļķe

dzintara pārdevējas
aizmiga
un sāka dūkt

tu iesūcies zemē
un kļuvi par
papīra lidmašīnu
lai atklātu reisu
uz maniem sapņiem

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Gaidu tevi /4komentāri

uz palodzes atstātas cigaretes
tādas pašas kā tu - garas un slaidas
uz krūzītes maliņas sarkani nospiedumi
tādi paši kā tavas lūpas - sarkani kvēli
uz naktsgaldiņa zīmīte
tā pat kā tu - gaidi kad atvēršu

bet es kluss un rāms
kā naktsgaldiņš
krūzīte
palodze
Paklausīgi gaidu tevi mājās

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Ja spētu /10komentāri

Ja spētu tevi satikt
Kaut uz mirkli
Vien sekundi
Laika okeānā.

 Kaut piķa melnā tumsā
Tu pludmalē
Paietu man garām.
Tavā sejā
Es atgūtu sevi.

Bet tā nenotiek...
Un mēs esam kā bākas,
Kuru gaismas stari
Slīd viens otram garām
Dienu pēc dienas.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Ieskaties arī
Nosūti puķu sveicienu!
Nosūti puķu sveicienu!

Pantiņi par mīlestību
Horoskopi