Dzejoļi par mīlestību

Ne /1komentāri

3 stāvus augstāk
par zemapziņu,
un tik pat zemāk par apziņu
Viena rokasspiediena attālumā no miera

mēs tā arī
nesatiekamies

Par 3 sirdspukstiem tuvāk
dzīvībai
un par tik pat tālāk no nāves,
Meklējot sevi starp zemēm un debesīm,
mēs tā arī
nepiedzimstam

haoss

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Nevar tā /2komentāri

Nevar tā.
Aiziet klusējot.
Tikai paspiežot roku –
Mani mulsinot.

Debesīs gaist
Kaut kas no šodienas
Sajūsmas.

To lielie mākoņi
Apsedz maliņu
Smaidošās burvības.

Nevar tā,
Pavisam bez vārdiem
Rokas pie lūpām man likt
Un klusēt.

To nevarēs atkārtot.
Tūlīt tas garām ies.
Mirklis, ko gribās aizturēt,
Lai paspēt
Vēl pateikties...

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Mīlestība

Vai mīlestību sauc to stipro spēku,
kas pasaulei kā mūžīgs pamats likts,
kam sveša morāle, kas izsmej grēku
un bieži banāls top, kā romāns slikts?

Es viņu pazinu, pirms baltie sapņi ira.
Tā vēsās domas karstām rokām skauj,
un kas reiz apreibis no viņas burvju dziras,
tas vairāk mīlēs vēl, kā dzīve ļauj.

Tā mani skūpstīja, kad domas galvā gura,
un acis zemes gaismai vērās ciet,
tā sirdi klejot sauc, kā jūŗa baltu buru
un cīņā liek pret asiem vējiem iet.

Tad mīlestību sauc to ļauno spēku,
kas visai pasaulei kā pamats likts,
kas tikumā visaugstākā vērš grēku
un bieži banāls top, kā romāns slikts.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Brīnuma lāsts /4komentāri

Visi viņu jūt:
Mīlestību, -
Kā sāpes, kā laime
Tver viņa mūs.

Aiziet viņa -
Viss paliek tukšs.
Tik krūtis elsā
Kā neprātā,
Un naktīs paliek
Gars nomodā.

Sirds nīkst un mirst
Tev neziņā,
Un apkārt viss
Grimst tumsībā.

Un, kad atgriežas
Mīlestība, -
Viss līksmojas
Tev dvēselē.
Kas esi tu -

Mīlestība? -

Salds brīnuma lāsts -

Un nāves un dzīvības stāsts. 

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Debess /10komentāri

Cik dziļa tu, debess;
cik dziļš tevi prieks!
Visdziļākā jūra
pret tevi — tik nieks!

Cik tuvu tu, debess,
brīžiem man nāc!
Man apreibst galva, man samulst prāts.

Tad jūtu, ka zemes
saites sāk rist:
tavā dzidrajā atvarā
gribas man krist.

Un nogrimt.Un izzust — lai nav vairs nekā!
Tik zvaigznes — kā lilijas
ezerā...

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Ieskaties arī
Nosūti puķu sveicienu!
Nosūti puķu sveicienu!

Pantiņi par mīlestību
Horoskopi