Dzejoļi par ziemu

1 2 3 4

Tā liekas - visas bēdas /20komentāri

Tā liekas - visas bēdas
Šīs pārslas atņemt spēs,
Šķiet - ceļā puteņainā
Vēl satiksimies mēs.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Gads piedzimst Ziemas vidū /8komentāri

Gads piedzimst Ziemas vidū -
Mazs, sprigacains dēlēns.
Zeme kā jaunpiedzimuša cilvēka dzīve -
Viss balts. pārējās krāsas nāk vēlāk.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Lai sildās sirds /27komentāri

Lai sildās sirds
Tai baltajā dziesmā,
Ko šovakar zeme
Debesīs dzied.

Lai nosargā sevī
To svecīšu liesmu,
Ar kuru var droši
Caur puteņiem iet.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Klusais laiks /4komentāri

Klusais laiks, kad tumsai cauri lēnām
Laižas sniegs.

Klusā naktī, kad tur ar
Acs spēku vien
Esi egle starp eglēm, putns starp putniem,
Ar pārslām uz zara, uz spārna, ar sirdi
Kā baltu sniegu.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Tas baltais ziemas miers, kas iespīd istabā /20komentāri

Tas baltais ziemas miers, kas iespīd istabā
No sniega laukiem rīta klusumā,
Ir tā kā Dieva miers tur, augstībā,

Kur, baltos spārnus klusi saglauduši,
Uz ceļiem eņģeļi stāv galvas noliekuši.
Uz ceļiem eņģeļi
Kā sniega mākoņi.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4
Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi