Ērika Bērziņa. ”Mans dzejas ceļojums Pārdaugavā”

27. janvārī plkst. 17.00 projekta ”Grāmatu putni jeb Pārdaugavas stāstu medības” ietvaros Jāņa Akuratera muzejā, O. Vācieša ielā 6a, notiks jau septītā nodarbība – ”Mans dzejas ceļojums Pārdaugavā”.

Ērika BērziņaDzejniece Ērika Bērziņa stāstīs par poētisku ekskursiju ”Ceļojums ar dzejniekiem” pa Arkādiju, Torņakalnu, Āgenskalnu un Dzegužkalnu, kurā piedalījušies zināmākie jaunās paaudzes (un ne tikai) dzejnieki, kā arī dalīsies iespaidos par Ineses Zanderes organizētajiem dzejas kapusvētkiem Mārtiņa kapos, kuros ar dzejas un prozas lasījumiem piedalījās Daugavas kreisajā krastā dzīvojošie literāti. Autore lasīs savus dzejoļus, kas sacerēti, iedvesmojoties no Pārdaugavas vides un cilvēkiem.

Dzejniece Ērika Bērziņa (1977) studējusi Latvijas Universitātes Filoloģijas fakultātē, strādājusi par redaktori ”Latvijas enciklopēdijā”, izdevniecībā ”Valters un Rapa”, žurnālā ”Cosmopolitan”, kopš 2010. gada – galvenās redaktores vietniece žurnālā ”Mans Mazais”.

Ērika Bērziņa publicējas kopš 2001. gada, pirmais dzejoļu krājums ”Ziemeļu lapsa” iznācis 2006. gadā. Piedalījusies vairākos starptautiskos dzejas festivālos Austrijā un Itālijā, dzeja publicēta angļu valodā jauno autoru dzejas antoloģijā ”Bridges”. Organizējusi vairākus starpdisciplinārus kultūras pasākumus, iesaistās kultūras projektu īstenošanā. Kopš 2004. gada – Dzejas dienu pasākuma ”Ceļojums ar dzejniekiem” kuratore.

Ieeja bez maksas.

Projektu atbalsta VKKF, Rakstnieku muzeju biedrība PILS, izdevniecība ”Neputns”, radošā apvienība ”W-2 art” un multimediju mākslinieks Vitālijs Vinogradovs.

Projekta kuratore Elvīra Bloma.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi