Izdots ceturtais dzejas disks ”Dzejas piegrieztne”

Tuvojas viens no centrālajiem šī gada Dzejas dienu notikumiem – literatūras festivāla ietvaros tiks prezentēts ceturtais ar Latvijas Universitātes Radio NABA atbalstu tapušais dzejas disks ”Dzejas piegrieztne”, kurā iekļauti 19 dzejnieku darbi pašu autoru izpildījumā. Diska prezentācija notiks 11. septembrī, plkst. 17.00 Ģertrūdes ielā 32.

Dzejas piegrieztneDzejas diska izdošana kļuvusi par skaistu Dzejas dienu tradīciju, zināmā mērā tam pildot agrākā Dzejas dienu almanaha funkcijas. Līdzīgi kā iepriekšējos ierakstos ”Poeticus Mixturalis”(2004), ”Lex Poeticus”(2006) un ”Inflatio Poesis”(2008), arī ”Dzejas piegrieztnei” pamatā izmantoti divu gadu laikā tapušie ieraksti Radio NABA literatūras raidījumā ”Bron — Hīts”.

Ceturtajā dzejas diskā dzirdamās dzejas piegrieztnes darinājuši: Eduards Aivars, Anna Auziņa, Ērika Bērziņa, Uldis Bērziņš, Ronalds Briedis, Inga Gaile, Semjons Haņins, Jānis Indāns, Valentīns Lukaševičs, Marts Pujāts, Artūrs Punte, Edvīns Raups, Dace Sparāne, Sergejs Timofejevs, Kārlis Vērdiņš, Arvis Viguls, Imants Vītols, Andris Zeibots, Krišjānis Zeļģis. Diska muzikālo noformējumu avangarda elektronikas un industriālās mūzikas noskaņās veidoja radiokomanda ”Absolūtais minors” un draugi. Diska mākslinieciskā noformējuma autore – Ilze Tomaša.

Prezentācijas pasākumā 11. septembrī, apspēlējot diska nosaukumu, notiks modes skate, kurā izlases veidā diskā iekļautajiem dzejoļiem ir speciāli veidoti vai pielāgoti tērpi – tie tiks demonstrēti diskā iekļauto dzejoļu pavadībā. Prezentācijas pasākums notiks sadarbībā ar modes māksliniecēm Annu Putniņu, Andu Skadmani, Kristīni Čanižu, Annu Blūmfeldi, Gitu Medni, Baibu Prinduli, Leldi Beļeviču, Anitu Benko un Ingrīdu Zāberi.

”Dzejas piegrieztne” ir nekomerciāls projekts, ieraksts būs pieejams bibliotēkās, kā arī Dzejas dienu dalībniekiem un interesentiem, disks nav paredzēts tirdzniecībai. Ieraksts izdots NABA MUSIC/ Melo Records, tā izdošanu atbalsta Rīgas dome, Rakstnieku Savienība un Latvijas Literatūras centrs.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi