Notiks Dzejas sacīkstes skolēniem

Sestdien, 22. septembrī, plkst. 13:00 Rakstniecības un mūzikas muzejā notiks Dzejas sacīkstes skolēniem. Vērot sacensības un atbalstīt dalībniekus aicināti visi interesenti.

Dzejas sacīkstes skolēniem

Dalībnieki, kas iepriekš pieteikušies sacīkstēm, sacentīsies divās vecuma grupās (no 12 līdz 15 gadiem un no 16 līdz 19 gadiem). Sacīkstes norisināsies trijās kārtās, pirmajās divās kārtās dalībnieki lasīs iepriekš sagatavotus dzejoļus, bet trešajā kārtā dalībnieki izmēģinās spēkus dzejas improvizācijā, turpinot sacīkšu vadītāja dotu dzejas rindu. Pirmajā kārtā dalībnieki priekšnesumu var papildināt ar skatuviskiem elementiem.

Dzejas sacīkšu žūrijā darbosies žurnāla Latvju Teksti redaktors Jānis Ozoliņš, interneta žurnāla Satori.lv redaktors Ilmārs Šlāpins un mākslas telpas Totaldobže organizēto dzejas sacensību vairākkārtējs uzvarētājs, dzejnieks Toms Treibergs.

Visu dalībnieku darbi tiek publicēti Rakstniecības un mūzikas muzeja mājas lapā. Vecāko skolēnu grupas uzvarētājs kā balvas saņems iespēju piedalīties Literārās akadēmijas dzejas meistardarbnīcās dzejnieka Ronalda Brieža vadībā, kā arī publikāciju žurnālā Latvju Teksti. Jaunākās skolēnu grupas uzvarētājs varēs skoloties meistardarbnīcā pie dzejnieces Ivetas Ratinīkas, un viņa dzeja tiks publicēta interneta žurnālā Satori.lv. 2. un 3. vietas ieguvēji saņems Rakstniecības un mūzikas muzeja balvas.

Ieeja Dzejas sacīkstēs – bez maksas.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi