Dzīve tu esi
es esmu beidzis vākt būtnes kuras spīd
dzīve jau tā ir bijusi pietiekami gara
viņai vēl vienu reizi jāpavīd
sudrabā zeltā un varā
dzīve tu esi tik neapstarota
dzīve tu esi garām
vai tu vēlreiz neatkārtotu
ceļmalu pilnu ar skarām?
jā taisnība tas viss ir gaistoši
bet neizsakāmi saistoši
atrasties gaistošā varā...
/dzejoļa autors Māris Salējs/