Apsveikumi Dzimšanas dienā

1 2 3 4 5

Dzīves baltās dienas /21komentāri

Dzīves melnās dienas
liek dvēselei
cietā gliemeža
čaulā tīties,
nejūtīgie un pārlieku
ziņkārīgie,
lai tur nespētu
ieskatīties.

Dzīves baltās dienas
savukārt
atver aizslēgtos
logus un durvis,
vienā mirklī ļauj
piedzimt brīnumam,
kurš tev spārnus
iedod kā burvis.

Lai Tev vairāk
balto kā nebalto,
dienu turpmāk
dzīvojot būtu, lai tās zelta
guldeņos pārtaptu,
un no draugiem
cīruļu vieglumu
saviem nākošiem
gadiem gūtu!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Viena vienīgā pasaulē /27komentāri

Kaut kur ir pļava -
Viena vienīgā pasaulē - Tava!
Naktīs viņa Tev sapņos smaržo
Un rītos vēl ilgi uz lūpām
Jūti medus garšu;

Lai arī Tev pieder pļava,
Kurā tikai atliek ieiet
Un kur Tu būtu laimīga.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Pasaule pasaulē /10komentāri

Pasaule mana brīžiem ir kā kurmja ala:
Roc dziļāk, tiec tālāk,
Jo dziļāk, jo labāk.
Tikai roc un neskaties,
Lai nav tā, ka smilšu krāsas sabīsties.

Un pasaule mana brīžiem ir kā koša sala.
Tā ir zilo ūdeņu skavā
Neskartā zemes malā.
Tā ir gaiša un laba,
Tā ir cerību daļa,
Bet tās piepildījums –
Tā ir mana vara.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Albumā /44komentāri

Tā puķe uzzied, ko tu paņem rokā;
Tā sirds sāk mīlet, ko tu uzlūko.
Tev ir jau viss, tu staigā zvaigžņu lokā -
Es tev vairs dāvāt nevaru neko.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Dzīve! /5komentāri

Dzīves ritums daudziem ir garš,
Dzīves ritums daudziem ir īss.
To kā tas norit nosaka viņš,
Nosaka viņš, kam tas pieder.

Pamazām jūtot vēlmi dzīvot un mīlēt,
Viņš vēlas tapt mīlēts un laimi just.
Ko dzīves gājumā ģimene dod,
Lai arī kā necenstos tu iemājo to

Sajūtu laimi un apkārtējo.

Ejot gadiem un dzīvei augot,
Aug arī tava sirds.
Tā iemājo labo un skaisto
Un reizēm arī nelāgo.

Bet reizēm tas dzīves ritums
Ir tas, kas tev iemāca pareizi dzīvot
un just.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5
Ieskaties arī
Apsveikumi Dzimšanas dienā
Horoskopi