Apsveikumi Dzimšanas dienā

1 2 3 4 5

Tā vai tā

Bailēs
neērti kailā
dzīvība apvelk laika gliemežvāku,
staigā drošāk,

bet
cietajām robežām pāri
ārā no ierastā
kādreiz tiecas tā, kāri

sapņo par dzīvi, kas pāri
iet gadu un dienu
vieglajiem žogiem. 

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Garām nepaiet /2komentāri

Mēs nevaram noteikt
ne laiku nedz vietu,
saulei kur tecēt,
mēnesim skriet,

un tas jau nav vajadzīgs,
ja varam viens otram
pasaulē gaŗām nepaiet. 

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Pati /1komentāri

Es esmu pati...
savā vietā.
Naktī,
zem zvaigznēm un mēness –
pār ezeru kokļu spēlē –

Dienā
zem saules
pie puķēm.
Bez –
iemesla domāt –
Es pati savā vietā.

Šodien ir mana diena.
Es varu slinkot.
Mana minūte,
cik garu to vēlos.

Es esmu īsta –
es pašlaik nevalkāju savu masku.
Nav mēneša,
nav dienas,
nav gada ―
Tikai šodiena.

Mana telpa
bez sienām –
kaut kur,
kaut kad.........

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Nepieciešamība

Laužos es
kā ledus uz jūŗu –
uz manu nepieciešamību:
peldēt

Laužos es
kā avots uz straumi –
uz manu nepieciešamību:
saplūst

Laužos es
kā teka uz ceļu –
uz manu nepieciešamību:
iziet 

Laužos es
kā vārdi uz ausīm –
uz manu nepieciešamību:
pateikt 

Laužos es
kā asni uz sauli –
uz manu nepieciešamību:
nobriest

Laužos es
kā raža uz pļauju –
uz manu nepieciešamību:
kalpot

Laužos es
no sevis uz Tevi –
uz manu nepieciešamību:
mīlēt

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Ir vērts /1komentāri

...un vilnis nejautā, vai sašķels tas reiz klinti
kas krūti vareno ikreiz tam pretī griež
vai sabrukt nāksies nevarīgos šļakstos
un atkāpties – no gala visu sākt

Vai putni zina lidojuma briesmas
kad sena dziņa spārnos celties liek?
Lai daudzi nesasniegs vairs iecerēto krastu
bet citi – citi tālo ceļu veiks

 Ja reizēm, rindas rakstot, pagurst roka
tu jautā sev: vai tas kam vajadzīgs ...
Ir vajadzīgs, kamēr vēl kaut vai viena
kaut viena sirds no tā sev prieku smeļ.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5
Ieskaties arī
Apsveikumi Dzimšanas dienā
Horoskopi