Apsveikumi Dzimšanas dienā

1 2 3 4 5

Cilvēces spēks

Cilvēk, tavs mūžs ir par īsu
par īsu tavs cilvēka mūžs
lai sāktu domāt par jaunu
to
ko citi pirms tevis
jau
izdomājuši

Netērē stundas, cilvēk –
pat akmeņus drupina laiks:
ej
paņem
jau citu izdomāto
domu
citu paveikto darbu
paņem
un tālāk ej

aiznes to
pasaules telpā
aiznesdams
p i e l i e c s a v u t i e s u
jo cilvēces spēks
ir
turpinājumā

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Kādu mirkli /1komentāri

Man nav burvju vārdu,
man nav trīs Laimes mātes vēlējumu -
un mans spēks
ir puteklis Dieva saujā.

Es eju noliktus ceļus taustīdamās
un saņemu dienas krāšņumu
ar gavilēm,

bet mans šaudīgais prāts
meklē kādu noslēptu sānu taku,
kādu dzirksteļainu prieka smeldzi -
kādas debesis, kas nav lemtas
ne tev, ne man -

kādu mirkli
nozagtu Dieva valdīšanai...

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Daina /3komentāri

Zeltu pasmēlu upē,
sudrabu vītolā,
laimi atradu vārdā,
bēdu kas gainīja.

Zeltu un sudrabu dalu
tam, kam nava nekā,
vārdu, bēdu kas gainī,
viju pasakā.

 Zelta un sudraba gana,
pasaka uguni kuŗ;
sāls un maizes kad pietrūkst,
ābele ābolu tur.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Nekas uz šīs zemes nav vienāds /10komentāri

Nekas uz šīs zemes nav vienāds,
ne upe, ne jūra, ne krasts.
Katram mirklim, stundai
un dienai piemīt kas savs un neparasts.

Katrs smilšu graudiņš, katrs gliemežvāks,
vētru un viļņu glaudīts, mirdz savādāks.
Katrs cilvēks pasaulē plašā
ir tik dažāds, kā cits neviens.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Uz zaļā zara /13komentāri

Ja kļūst skumji, uzsien mezglu
Saules stara galā
Un, ja nelīdz, zīmē zvaigzni
Zilā jūras malā,

Bet, ja auksti, paņem liesmu,
Iededz pļavā zaļā
Saķer visus siltos vējus
Un tad palaid vaļā,

Lai ir jautri, paņem smaidu,
Iepin vārdā garā,
Tad Tev katrs dzīves brīdis
Būs uz zaļā zara!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5
Ieskaties arī
Apsveikumi Dzimšanas dienā
Horoskopi