Apsveikumi Dzimšanas dienā

1 2 3 4 5

Ko katrs māca /8komentāri

Māca mākonis savaldīties,
Dusmoties- negaiss un krusa.
Ko māca man rasa no rīta?
Sakrāt mirdzumu tumsā klusi.

Sniegs un sals. Tie ir gleznotāji,
Dubļiem baltākas drānas iedod.
Piedzimst cālis uz kājelēm vājām,
Paaugas, māca man dziedāt.

Sūdzēties iemāca vārna.
Spītību- vāvere kokā:
Lidot, kaut arī nav spārnu,
Lidot un nedoties rokā!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Būt /2komentāri

Vienkārši būt,
Bez nopelniem,
Ko darbā vai
Sasniegumos gūt.

Būt
Kā rasai, kas
Saulē atmirdz
Kā dārgakmens
Un ātri žūst.

Būt
Kā upei
Augstu kalnos,
Kas pārgāzēs
Traucoties plūst.

Būt,
Baudīt vēju
Lietu un sauli...
Un savu –
Kaut mazo pasauli.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Tāda es esmu /43komentāri

Tik jautra kā burbuļu avotiņš,
Tik sēra kā pāri tam vītoliņš,
Deg acīs zaļš spītības uguntiņš,
Iz pirkstu galiem skrej zibentiņš -
Jā, tāda es esmu - To zinat!
Nu nākat un manu mīklu minat!

Starp ikdienas rūpju skārieniem,
Starp pārdzīvotiem uzskatiem,
es esmu kā roze starp rāceņiem,
Kā uguns starp sausiem žagariem -
Jā, tāda es esmu - to zinat!
Nu nākat sev pirkstus apdedzinat!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Dzīve tu esi /4komentāri

es esmu beidzis vākt būtnes kuras spīd
dzīve jau tā ir bijusi pietiekami gara

viņai vēl vienu reizi jāpavīd
sudrabā zeltā un varā

dzīve tu esi tik neapstarota
dzīve tu esi garām

vai tu vēlreiz neatkārtotu
ceļmalu pilnu ar skarām?

jā taisnība tas viss ir gaistoši
bet neizsakāmi saistoši
atrasties gaistošā varā...

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Meklēšanā ir viss /1komentāri

Meklēšanā ir viss.
Atrašana –––––– zaudēšana?
Meklēšanā ir viss.
Atrodi klusumu,
kliedz!

Atrodi mieru,
trako!
Atrodi Dievu,
ardievojoties.
Meklēšanā ir viss.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5
Ieskaties arī
Apsveikumi Dzimšanas dienā
Horoskopi