Jaunajam gadam
Dod tautām vairāk kauna, sāta,
Lai neizceļas karš un bads;
Dod vīriem, sievām vairāk prāta,
Dod vairāk gaismas, jaunais gads!
Dod gaismu mums, kas apspīd visu,
Lai apskaidrojas tumšais kakts;
Dod viņu šurp mums visu, visu,
Lai netiktu vairs melots, zagts!
Ved pērkoņus caur gaisa dzelmēm,
Lai svētību tie zemei dārd;
Nes siltumu iz saules svelmēm
Un ledus kalnus kopā spārd'!
Dod šur tur vairāk kauna, sāta,
Lai neizceļas karš un bads;
Dod vīriem, sievām vairāk prāta!
Sveiks esi mums tad, jaunais gads!
/dzejoļa autors Jānis Poruks/