Autobuss debesīs
Tavs zvans. - Ja vien...
Nē, es... ja kas...
ja pārdomāji...
jā... nekas...
Pa trepēm lejup.
Kaimiņš. Ko?
Uz ielas benzīns
(jānosmok?)...
Buss piestāj. Uzraksts
TIKAI TIEM,
KAS MĪL VIENS OTRU
(mīlniekiem?).
Tik vienkārši -
TIEM, KURI MĪL.
Reiss tikai viņiem
DEBEŠĶĪGS.
Lieks viss, kas ticis
runāts, teikts.
Lieks viss, kas ticis
nepateikts,
neviena paša
`kur?` un `kad?`,
neviena paša
`kālabad?`,
nekā no tā,
kas galē, kauj,
ir tikai - ciešāk
mani skauj.
Kur paliek sāpe?
Viens, div, trīs,
buss aiziet
stāvus debesīs.
/dzejoļa autors Viks/