Dvēsele
Kā zirnekļu tīkls
Ir mūsu dzīve.
Tik skaista, tik stingra
Un tomēr tik trausla.
Kā tauriņa lidojums
Ir mūsu sapņi.
Tik skaisti, tik ātri
Un tomēr tik īsi.
Kā mirdzošā saule
Ir mūsu mīla.
Tik karsta, tik gaiša
Un tomēr dedzina.
Kā dvēselei dzīvot
Šo dzīvi trauslo,
Ar īsajiem sapņiem
Un mīlu, kas dedzina.
Dvēsele nedomā
Tā lido sapņu spārniem
Un pārtiek no mīlas
Jo radīta Visumā.
/dzejoļa autors Aldis Brediks/