Pavasara smaržas
Ābeles un bumbieres
Man galvā spilgtas atmiņas
Uz ziedu pilnas zemes sēžu
Kur reibinošas smaržas vijas
Simts, pat tūkstoš ziedu zinu
Tie pavasari uzrunā
Tik vienu smaržu neatminos
Ko sen es baudījusi biju
Tā pati spilgtāka un maigākā
Pilns reibinošu ziedu lija
To pazinu, kad biju
Reiz kā pavasara ziedā
Šī smarža ar pavasari vijas
Un brīžiem sajūtu es atkal
Tavas mīļās rokas
Kas ap mani vijas
/dzejoļa autors Kitija Mangule/