Tu
Šodien pamodos pikta,
ar tādu seju it kā pie darba būtu likta.
Manā mazajā galvā domas
tik daudz kā aktieriem lomas.
Tās visas ir par Tevi,
tik reālas un dziļas, ka
pat sajūtu Tevi ar sevi.
Tik nelietīgi ielavījies galvā,
tā, it kā būtu dabūjis mani balvā.
Tu sajauc domas vietām
maini nozīmi lietām.
Tev patīk rotaļāties ar maniem tauriņiem galvā,
tu dzen tos pa ķermeni manu,
ka skolā vairs nedzirdu zvanu.
Es pikta ne jau par visu šo,
un nedomā, ka arī par šo un to.
Visu nakti ar mani sarunas viji,
Bet pamodos un jau pazudis biji...
/dzejoļa autors Zane Apša/