Uzdāvini man
Uzdāvini man nedaudz Mīlestības,-
Rožu ziedos izauklētas.
Uzdāvini man nedaudz Laimes.-
Tavā dvēs’lē sasildītas.
Uzdāvini man prieka druskas;-
Tavās acīs ierakstītas.
Uzdāvini man nedaudz gaismas;-
Tevis pašas izstarotas.
Uzdāvini man dzīves likstas;-
Mūsu pašu izdzīvotas.
Uzdāvini man gulbju dejas;-
Mūsu laimes simboliku.
/dzejoļa autors Atis Reiņikovs/