Vai tagad iedomāties varam
Vai tagad iedomāties varam
Kā viss tas izbeigsies starp mums?
Ko šodien ticēdami darām,
Tas rīt jau nāves ieguvums.
Bet redzi, - saule aust ik dienu,
Kaut vakars spiež to jūrā krist.
Vai nav tāds liktens arī mīlai:
Te gaiši uzliesmot, te dzist?
/dzejoļa autors Jānis Ziemeļnieks/