Dzejas audiovizuālā rezonanse

Noslēdzoties ”Dzejas dienām 2012”, 29.septembrī, ”Omas Briljantu istabā”, Audēju ielā 7, no plkst. 19:00 notiks organizācijas ”Vārda Vibrācija” otrā tikšanās – ”Dzejas audiovizuālā rezonanse”, kur visiem interesentiem būs iespēja baudīt dzejas, mūzikas un video performances, kā arī piedalīties atklātā diskusijā par ”dzejas transformāciju”.

”Vārda Vibrācijas” ir neatkarīga organizācija, kas atbalsta pašmāju māksliniekus un ir par dzejas aktualitāti un pieejamību, tādejādi meklējot jaunus veidus kā to nodot 21.gadsimta cilvēkam tā, lai dzeju varētu sadzirdēt arī ārpus muzeju un bibliotēku sienām.

Urbānā, ērtā, visiem pieejamā vidē satiekas dzeja, mūzika, tehnoloģijas un video, veidojot kopīgu peformanci mijiedarbībā. Tā ir enerģija, ko veido dzejnieki, mūziķi, vizuālās projekcijas un klausītāji, savienojoties vienā organismā. Tā ir dzejas audiovizuālā rezonanse.

Dzejas audiovizuālā rezonanse

Savu dzeju lasīs Inga Gaile un Edvīns Raups, bet apvienības ”Orbīta” pārstāvji uzstāsies ar dzejoļiem krievu valodā. Lasījumus muzikāli pavadīs ”Jāņa Ruņģa klātbūtne” un video projekcijas, kuras, ietekmējoties no autoru iesūtītajām dzejoļu kopām, mākslinieki veidojuši jau iepriekš, bet apvienība ”komuna7” demonstrēs VJ projekcijas, kas tiks veidotas uz vietas. Otrajā lasījumu daļā Toma Treiberga, Ērikas Bērziņas, Ivara Šteinberga un Henrika Eliasa Zēgnera lasīto dzeju ar progresīvi elektronisku skanējumu savienos Mr.Myster un DJ Krii.

Vakaru gaitā dzejas transformācija dziesmā - dažādu pazīstamu dziesminieku izpildījumā. Dzejas un mūzikas apvienošanās spēku klausītājiem sniegs Imants Daksis, Māra Upmane – Holšteina, Mikus Straume un Didzis Bordo.

Noslēgumā visi laipni aicināti piedalīties Ilmāra Šlāpina vadītajā diskusijā par ”dzejas transformāciju”, lai atbrīvotā gaisotnē ar dzejniekiem, dziesminiekiem, kā arī aicinātajiem viesiem -dzejnieku un dziesmu tekstu autoru Jānis Elsbergu, dzejas slamu vadītāju Mixmaster A.G. un populārās mūzikas autoru Goran Gora - apspriestu dzejas pieejamību, aktualitāti un jaunas metodes, kas vārda vibrācijai ļautu ātrāk sasniegt dzirdīgas ausis. Pēc diskusijas savu versiju par dzejas transformāciju rādīs Mixmaster A.G. ar domubiedriem.

Izskaņā turpināsim sarunas un svinīgi noslēgsim dzejas dienas ar ”Omas Briljanta istabas” piedāvātajiem gardumiem un DJ apvienību ”Can Say Yes Can Say No”.

Mūs var atrast:
www.facebook.com/DzejasRezonanse
twitter.com/varda_vibracija

Ieeja brīva.


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi