* * *
uzsnidzis ābeļu sniegs,
puķes pumpurus ver.
noliecies pār lietus ezeru
mazs saulstaru tilts.
aplejiet sniega rozes!
tās nedur un neskrāpē
tik trauslas vijas pār zemi
kā čūskas ar trauslām mēlītēm.
noceliet cepures pavasarim!
domas par ziemu jau
zaļo pumpuru vidos.
pasmel ar pirkstiem
tekošās bērzu sulas!
to prieka asaras
remdēs tavas slāpes.
aptver pasauli savām acīm,
drošu un smaidīgu, visu gaidošu!
noceliet cepures pavasarim -
domas par ziemu jau
gulšņā zaļo pumpuru vidos.
/dzejoļa autors Kristīne Podniece/