Ziemassvētku dzejoļi

1 2 3 4 5 6 7

Pirms iededz sveci /36komentāri

Pirms iededz sveci egles zarā,
Dedz svētku liesmu sirdī savā,
Ar piedošanu, sapratni,
Ar mīlestības dzirksteli
Un tici – tas ir Tavā varā
Nest gaismu, kā to sveces dara....

...Ieklausies Ziemassvētkos...
Ieklausies sirdī...
Ieklausies Mīlestībā un glabā šo dziesmu sevī...
Un tici...
Jo Mīlestība paliek pie tā, kas tai tic!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Es vēlos! /6komentāri

Sev tādu dienu,
kura kā svece tik jāiededz
Tad gaisma to izstaros...
Es vēlos sev katru dienu tādu
Un jau ar šodienu...

Es vēlos sev tādu smaidu
...tikai no sirds sauktu smaidu
Lai tas ir kā dziesma, kura tik jāiedzied
Es vēlos sev ik vienu smaidu tādu
Ar pret'smaidu un patiesu at'smaidu
Un jau ar šodienu...

Es vēlos sev laimi
Lai tā ar' ir kā svece, kura tik jāiededz
Un dziesma ar', kura tik jāiedzied
Es vēlos sev laimi tādu
Un jau ar šodienu...

Es vēlos sev mirkli
Ar katru dienu tādu
Ar ik vienu smaidu... laimi tādu
Es vēlos sev mirkli tādu
Un jau ar šodienu

Es vēlos sev Ziemassvētkus
un laimīgu Jauno gadu....

...es ļoti vēlos, lai Tu arī vēlies!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Ziemas šūpuļdziesma /10komentāri

- Kas ziemas naktī līdz par rītam aiz loga klusām stāv?
- Tur sniegs kā balta dvēselīte, kam savu māju nav.
Ver acis ciet, jo tavā dvašā, mans puisīt jau ir vēls.

- Bet vai gan vienam tam nav salti un baisi ārā, māt?
-  Ai, ja Tu zinātu cik balti stāv Ziemassvētki tam klāt.
Ver acis ciet, jo tavā dvašā, mans puisīt jau ir vēls.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Ziema /47komentāri

Jau vaļā ziemai vārti
Nāk veca māmiņa
Ar sniega palagiem rokā
Un zemei tos dāvina

Top melnā zeme balta
Tā uzvelk dimanta rotu,
Mirdzošām zvaigznēm
Naktī izgreznotu

Apsegta pirtiņa zaļā
Kas lietū bij samirkusi
Arī veco skolu
Ziema apsegusi

Sapņo zem sniega kroņiem
Mežā egles un priedes
Tikai uz baltā ceļa
Melnas ratu sliedes

Stārķa perēklim kļavā
Sniega jērene galvā
Šķūnim aiz skolas pļavā
Aizsnigušas durvis

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Kupena mājā /21komentāri

Aiz pagalma žoga kupenas māja
Kupla kā vecmammas ķirbis
Tai kuplajā mājā no puteņiem slēpjas irbes

Tai mājā durvis ir ciet, jo apkārt klīst spoki, un irbes baidās
Tai kuplajā mājā lej viņas Ziemassvētku svecītes
Un rūķīšus, tikai rūķīšus gaida.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5 6 7
Ieskaties arī
Ziemassvētku pantiņi
Horoskopi