Pati
Es esmu pati...
savā vietā.
Naktī,
zem zvaigznēm un mēness –
pār ezeru kokļu spēlē –
Dienā
zem saules
pie puķēm.
Bez –
iemesla domāt –
Es pati savā vietā.
Šodien ir mana diena.
Es varu slinkot.
Mana minūte,
cik garu to vēlos.
Es esmu īsta –
es pašlaik nevalkāju savu masku.
Nav mēneša,
nav dienas,
nav gada ―
Tikai šodiena.
Mana telpa
bez sienām –
kaut kur,
kaut kad.........
/dzejoļa autors Māra Gulēna/