Šī diena

Es šo dienu neatdošu putekļiem,
Neatļaušu sarūsināt raizēm,
Mirdzošu kā viņu saņēmu,
Gribu to līdz mūža galam aiznest...

Nestāstiet, ka dzīvojam mēs nākotnei,
Ka vislaimīgākie esam darbā, —
Tikai tādu dienu vārdā mēs
Spējam izturēt šīs zemes skarbumu...

Lai cik ilgi klejojam un maldāmies,
Lai cik daudz no tumsas trauka dzeram,
Katrs kaut kur dziļi dvēselē
Mēs ar tādu dienu tikties ceram,

Kad pār kalnu, rokas izpletuši,
Balti bērzi smejot pretim skrien
Un mums — nogurušiem, neticīgiem, salauztiem —
Zilus spārnus prieks pie pleciem sien.

/dzejoļa autors Ārija Elksne/


3 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
lelde, 23.10.2010. 13:01:11 (ip:212.93.97.137)

nu man neīpaši:(

Anna (anna_diana@inbox.lv), 26.09.2013. 14:17:17 (ip:90.130.188.83)

Skaisti vārdi!!!

lee, 13.09.2014. 15:08:51 (ip:212.93.114.76)

iedeāls,skaists dzejolis!!!

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi