Tu teici, ka bruģis ir auksts?

Kad saule pielej zemes virsmu,
Ar siltiem glāstiem tā silda to visu.
Kā maigumu baltu, tā pieglauž ik virsmu,
Pat akmens aukstumu kausē ar vizmu.

Pielej tā siltumu asins stīgās,
Ik katrās miesās – gan cietās, gan mīkstās.
Tā ieaijā maigumu visās lietās,
Pat arī dažās lietainās dienās.

Ik lapa tad iesilst, ik rasas piliens,
Pat Vecrīgas bruģis tad karstumā iesvilst:
Tu pārdomā vēl, kad reiz sacīsi sev,
Ka akmens ir auksts un bruģis ir salts…
 

/dzejoļa autors Rita Andzane/


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
janis (puka@inbox.lv), 06.09.2010. 15:14:58 (ip:81.198.8.251)

labs dzejolis man lloti patika

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi