Intīms pieskāriens

Viņš tumšajā valstībā mīt
Un blakus vien mazas zvaigznes spulgo;
Tik vien cik kāda gaisma pār Viņu līst

Viņa gaišajā valstībā mīt
Un blakus mazas zvaigznes silda;
Tā savus pieskārienus nebeidz vīt

Viņš glāstus saņem pār ielejām savām,
Tās dziļas, gaisma tām bijusi sveša;
Mazajām zvaigznēm Viņš čukst par gara alkām

Viņa ar netveramu smaidu visus glāsta,
Mazās zvaigznītes – un tātad arī Viņu:
Dzīvības teikas arī viņam stāsta

Traģiska mīla viņos abos mieso,
Jo Mēness Sauli noskūpstīt nespēs,
Tik Viņas stari Viņa vaigus viesos…

/dzejoļa autors Guntis Vāveris/


1 komentārs Komentēšana pieejama visiem.
gv, 26.04.2009. 14:53:47 (ip:77.38.184.124)

metafora par nepiepildāmu mīlestību

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Nosūti puķu sveicienu!
Nosūti puķu sveicienu!

Pantiņi par mīlestību
Horoskopi