Princese vārdā Ticība

Neskrien prom no manis šonakt,
Mana princese mīļā, kārotā;
Neļauj baisā naktī nosmakt,
Maniem sapņiem, mīļotā

Atzīstos, man sirdī zogas
Bailes saltās, ledainās;
Ļaunas domas pie manis dodas,
Tās aizdzen līksmes svelmainās

Negribu es tumsā zaudēt
Gaismu tavu svēto, spēcīgo;
Gribu priekā skaļi plaudēt:
Par to, ka kāvu sevī grēcīgo

Tavām princeses lūpām piemīt spēks:
Skūpsti viegli, mitrinoši;
Jūtot tos, ir daudz kas dzēsts:
Nemiera skices stindzinošas

Alkstu tavas elpas šonakt,
Tava dzīvība mani – brīnums brīnumā;
Tava elpa var no manis zemi norakt,
Manas dienas netaps kapa klusumā

/dzejoļa autors Guntis Vāveris/


3 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
gv, 08.07.2009. 12:21:21 (ip:77.38.184.124)

Tas ir dzejolis par laimi. Laime ir skaista un tāpēc arī attēlota kā princese

kristīne (3623252@inbox.lv), 23.07.2009. 14:24:23 (ip:78.84.234.56)

labi dzejoļi.paldies.

kj (fkh), 25.09.2011. 13:34:48 (ip:78.84.180.37)

lol

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Nosūti puķu sveicienu!
Nosūti puķu sveicienu!

Pantiņi par mīlestību
Horoskopi