Mēnessnaktī slinki bradā lausks Un gurdi gurkstot grimst zem viņa soļiem sniegs. Pie pakšķa zveļ ar cirvi baļķi −− krāks! −− Un soļo nesteigdamies tālāk.
Pie manis pienācis, viņš uzpūš ledus elpu −−
Nozib −− krakš −− kā koks −−
Vienaldzīgi aizgurkst soļi.