Dzejas dienas Liepājas Universitātē

Liepājas Universitātes rīkotais jau tradicionālais seminārs ”Autors. Teksts. Lasītājs” notiks 2011. gada 8. septembrī pulksten 14:00 Liepājas Universitātes aktu zālē Lielā ielā 14, un tas paredzēts kā Dzejas dienu viesu, Liepājas Universitātes mācībspēku, studentu un citu ieinteresēto klausītāju sarunas par literāro darbu un mūzikas mijiedarbi.

Dzejas Dienas LiepājāEdgara Lāma ziņojums veltīts jautājumam par Māra Čaklā dzeju dažādu komponistu mūzikā. Sandra Okuņeva dalīsies pārdomās par klusumu, skaņu un mūziku Jāņa Elsberga dzejā. Savukārt Linda Zulmane risinās sarunas ar dzejnieci Amandu Aizpurieti par dzejas un dziesmu tekstu radīšanas procesa īpatnībām. Jautājumus, kas skar dzejas un dziesmu tekstu attiecības, apcerēs arī dzejnieks Jānis Elsbergs. Skanēs dziesmas Maijas Kalniņas un Jura Pavītola izpildījumā.

Savukārt Dzejas maratona noslēgumā no pulksten 20:00 Tējas istabā Fr. Brīvzemnieka ielā 28 skanēs Liepājas Universitātes esošo un bijušo studentu dzejas lasījumi. Tradicionālo ”Studentu nakts dzeju” pasākumu vadīs dziesminiece Maija Kalniņa. Pasākuma ietvaros būs iespēja iepazīties ar ”Baltu filoloģijas un kultūras” studentu izveidoto mūsdienu iecienītāko latviešu dzejas antoloģiju, kā arī iegādāties Liepājas Universitātes studentu un absolventu radošo darbu krājumu ”Taureņu desants”.
 


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi