Dzejoļi par dzīvi

« 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Skumju vīns /1komentāri

Dzersim šonakt skumju vīnu,
ja nav spuldzēs aizdegts prieks.
Draugs mans sapņos brauc uz Ķīnu,
te viņš jūtas svešs un lieks.

Domu brāzmainajos vējos
viegli pāri jūŗām traukt,
bet kas vienreiz sācis klejot,
to vairs mājās neatsaukt.

Draugs no sevis bēg uz Ķīnu ...
Domā, ka man dzīvot tīk?
Dzersim labāk skumju vīnu,
tā nav laime. — Neapnīk.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Zvaigznes /4komentāri

Šovakar vējam
glāstoši pirksti
un zvaigznes mirdz silti
kā kamīna liesmas,
pie kuŗa sildījos sapnī.

Un šonakt es nevaru klusēt —
šovakar zvaigznēm
pastāstu pasaku skumju,
cik dzīvē dažreiz iet slikti,
bieži nav naudas un Āzijas kalni tik tālu,
bet rudens vienmēr iekrīt tai laikā,
kad strazdiem jāizsvilpj sāpes no atmiņu dārziem.

Šonakt pasaulēm tālām
gribējās aizlidot līdzi
plašumā, kuŗam nav gala,
bet —
rudens vienmēr uznāk pirms laika,
un spēka trūkst pacelties pašai sev pāri.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Mans draugs /5komentāri

Mans draugs ir tas, kas neprot dzīvot,
kam spārni straujāki kā bezdelīgai,
kas skumju važas iesviež vējos brīvos
un skanēt liek pat satrūkušai stīgai.

Mans draugs ir tas, kam acīs sapņi kvēlo,
kas atstāj dzimto krastu, meklē jaunu zemi
un bijušā nekad vairs nenožēlo,

kas mīlē dzīvi, pelēko un lēto,
un gavilēm sveic dienu neredzēto. 

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Maldugunis

Mēs maldāmies, mēs maldāmies,
mēs — maldu uguntiņas.
Mēs tiekamies un šķiŗamies
un plīvojam kā viņas.

Kā viņas, aizdegamies mēs
un miglā klīstam klusi,
un klusi beigās izdziestam,
kad sirds ir piekususi.

Un pasaule — šis lielais lauks
ar zaļo dzīves leju —
ir pusnakts mirklis baigs un jauks
ar malduguņu deju.

Mēs klīstam, dzirkstam, plīvojam —
kur jauki zib un laistās!
Ak, lielais Malduguņu-kurs,
cik tavas dzirkstis skaistas!  

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Dienas

Ar mazliet skumju prātu
ikkatru vakaru
kā drānu novalkātu
es dienu nolieku.

Dažs saulains mirklis viņā
ir dzidri ieaudies,
un daža asariņa
starp krokām slēpusies.

Rīt, sapņiem gaistot acīs,
man jaunu uzģērbt sauks,
līdz Devējs vienreiz sacīs:
”Būs diezgan! pietiek, draugs!”

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

« 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi