Dzejoļi par dzīvi

« 13 14 15 16 17 18 19 20 21

Spīts

Katrs solis ir grūts
un katram seko vēl grūtāks,
nesot atziņas sāpes;
savas un citu.

Un tomēr
soli pēc soļa,
ļodzīgiem ceļiem, kaut rāpus
tu nes -
nes, lai nebūtu akls. 

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Gliemežnīca

Vecāku guļamistabā pie spoguļa stāvēja iesārta
gliemežnīca.
Pielavījos tai klāt uz pirkstgaliem un spēji piegrūdu
to pie auss.

Gribēju vienreiz pieķert, ka tā neskumst pēc
vienmērīgajām šalkām.
Lai arī biju vēl mazs, tomēr zināju, ka, pat ja kādu mīl
ļoti, ļoti, reizēm gadās par to aizmirst.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Es ieklausos /2komentāri

Es ieklausos... Šķiet, ka mani
Šai brīdī kāds atceras...
Kā mūzika - neatvairāmi
Un mānīgi smaržojošs dārzs.

Kā atmiņa - līdzīga dvašai,
Kā smaids, ko ar pūlēm jauš...
Kā cerība, kurai pašai
Jau sen vairs cerības nav.

Kā lai zinu, ko es gaidu,
Ja pat sirds to neizprot..
Vien klausos un jūtu smaidu,
Kurš negrib no manis neko.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Kas zin /2komentāri

Kas zin, cik paies vēl gadu,
Varbūt pat veseli simts,
Cilvēks nezinās dvēseles badu,
Jo viņš bez dvēseles dzims.

Mākslu mūzas sēdēs bez maizes
Un diedelēs garozas ielās,
Bet dzejnieki dvēseles aizstās
Ar jaunām ķīmiskām vielām.

Un ķīmiskas vielas tecēs
Pa artērijām un vēnām,
Un nomainīs paaudzes vecās
Ļaudis bez dvēselēm gēnos.

Tiek cildināts dvēseles seklums,
Tiek dvēsele plosīta driskās,
Šos trīszilbju vārdus meklēs
Vārdnīcās arhaiskās.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Savādi /1komentāri

Kur ceļas šie sapņi
Nakts īpatnībā?
Esam tālu jau aizgājuši,
Skanējuši daudz,

Bet vēl ir dzīve
palikusi
Kaut tikai šai dienai.
Nežēlo, kas bijis,
Negaidi, kas būs.

Savāc sapļauto, sagrābto
Savas vientulības šķūņos
Un rotājies.
Viņi izmanīgi tekā, klaigā, lēkā, līksmo
It kā atraduši jaunu rītdienu

Bet mums
nebūs nekur nekad vairs vairāk
Kā šinī mirklī.
Ņemsim to
ar vieglu izbrīnu.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

« 13 14 15 16 17 18 19 20 21
Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi