Kas zin

Kas zin, cik paies vēl gadu,
Varbūt pat veseli simts,
Cilvēks nezinās dvēseles badu,
Jo viņš bez dvēseles dzims.

Mākslu mūzas sēdēs bez maizes
Un diedelēs garozas ielās,
Bet dzejnieki dvēseles aizstās
Ar jaunām ķīmiskām vielām.

Un ķīmiskas vielas tecēs
Pa artērijām un vēnām,
Un nomainīs paaudzes vecās
Ļaudis bez dvēselēm gēnos.

Tiek cildināts dvēseles seklums,
Tiek dvēsele plosīta driskās,
Šos trīszilbju vārdus meklēs
Vārdnīcās arhaiskās.

/dzejoļa autors Cecīlija Dinere/


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Daiga (kresiite@apollo.lv), 20.05.2009. 13:15:27 (ip:159.148.90.1)

lasot dzejoli domāju nemaz nevajag simts gadus, pietiek ar treknajiem gadiem...

Zane (zarembo2@inbox.lv), 12.09.2014. 09:17:56 (ip:84.237.153.69)

Man patika. Jāteic, ka Jums, Cecīlij, iespējams, ir vēl lielāka taisnība nekā domājāt sākumā un tas notiks ātrāk nekā gribētos atzīt. Paldies, dzejolis lika aizdomāties.

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi