40. sonets

...Ņem!
Visas manas mīlestības ņem!
Vai nu ir vairāk?
Pats redzi - nav.

Ja mīlas tiesu taisnīgu tu lem,
tad viss, ko prasi, sen jau bijis tavs.
Un bij šī mīla sen tev dāvināta,
ar to tu vari darīt kas tev tīk.

Bet kurnēšu, ja untumainā prātā
Tu spēlēdamies savainosies pats.
Tev, mīļo zaglēn, piedodu,
kaut gan līdz pēdējam es aplaupīta.

Bet gribu, lai saproti, ka naidu paciest
man ir vieglāk nekā mīlas netaisnību.
Un tomēr - mīlot moki, nokauj pat -
mēs ienaidnieki nebūsim nekad!...

/dzejoļa autors Viljams Šekspīrs, atdzejojusi V. Belševica/


2 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Līgava***, 15.01.2009. 16:05:45 (ip:78.84.240.202)

Labi teikts!!!

eduards fiskovics (eduardsf@inbox.lv), 31.01.2019. 21:08:38 (ip:87.110.24.66)

Viljams Šekspīrs, 40 sonets. Atdzejojusi V. Belševica, ja nemaldos..

Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
Nosūti puķu sveicienu!
Nosūti puķu sveicienu!

Pantiņi par mīlestību
Horoskopi