Otrdien festivālā SURVIVAL KIT 3 baltkrievu arhitekte un uzbeku dzejnieks sarunā par migrāciju

Otrdien, 13. septembrī plkst. 19.00 festivāla SURVIVAL KIT 3 ēkā Ģertrūdes ielā 32 tikšanās ar baltkrievu arhitekti un mākslinieci Oksanu Gurinoviču (Oxana Gourinovitch) un uzbeku dzejnieku Hamdamu Zakirovu sarunā par mākslinieku un migrāciju. Sarunu vadīs dzejnieks Sergejs Timofejevs.

Hamdams ZakirovsRadošu cilvēku migrāciju, mobilitāti mūsdienās ierasts uztvert kā iespēju, brīvību, izvēli. Tomēr ir valstis un sabiedrības, kurās laikmetīgā kultūra ar tai raksturīgo kritiskumu, izteiksmes brīvību, uzdrošināšanos, ir iespējama tikai emigrācijā. Festivāls SURVIVAL KIT 3 sadarbībā ar Dzejas dienām 2011 aicina uz sarunu vakaru ”Izdzīvošanas stratēģijas: Mākslinieks. Vara. Migrācija”.

Oksana Gurinoviča ir arhitekte, kas dzimusi Baltkrievijā, dzīvo un strādā Vācijā. Festivālā Survival Kit 3 Oksana Gurinoviča piedāvās savu skatījumu uz baltkrievu laikmetīgo mākslu un (e)migrāciju kā tās būtisku sastāvdaļu lekcijā ”1:1.000.000 Baltkrievu mērogs laikmetīgajai mākslai”. Sadarbībā ar Dzejas dienām 2011 vakaru turpinās Somijā dzīvojoša uzbeku dzejnieka  lekcija par migrācijas lomu viņa radošajā dzīvē. Vakaru noslēgs diskusija, kurā Oksanai Gurinovičai un Hamdamam Zakirovam pievienosies dzejnieks un esejists, Sergejs Timofejevs no grupas Orbita (http://www.orbita.lv/). Abas lekcijas un diskusija notiks krievu valodā.

Sarunu vakaru sadarbībā ar Dzejas dienām 2011 organizē laikmetīgās mākslas festivāls SURVIVAL KIT. Saruna notiek festivāla ēkā Ģertrūdes ielā 32, Lasītavā – ieeja uz sarunu bez maksas.

Survival Kit 3 darba laiks 8. – 18. septembrī:
Darbadienās 15.00 – 21.00
Brīvdienās 12.00 – 19.00

Ieeja festivāla izstādē un pasākumos – 1 Ls, skolēniem, studentiem, pensionāriem - 0, 50 Ls, ieeja festivāla noslēguma koncertā 3 Ls.

Informācija par turpmākajiem festivāla pasākumiem: www.survivalkit.lv
Survival Kit 3 organizē: Laikmetīgās mākslas centrs, www.lcca.lv


0 komentāri Komentēšana pieejama visiem.
Komentāra pievienošana

Ar * atzīmētie lauciņi ir jāaizpilda obligāti.





atpakaļ uz ziņu sarakstu

Ieskaties arī
pantiņi.lv
Horoskopi