Dzejoļi par mīlestību

1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

Tas skats /8komentāri

Tu esi tēja manā krūzē.
Manas podziņas blūzē.
Tu esi acis tik zaļas,
Kuras dotas no dabas.

Tu – halucinogēnā sēne
Un pirmais cilvēks uz Mēness.
Tu esi svētlaimīgs lietus,
Kurš pūdē sētas mietus.

Tu esi viss, ko vēlos
Rītos un vakaros vēsos.
Tava seja ir tas skats,
Kas vienmēr ir gana labs.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Par mums /1komentāri

Ir tūkstošiem gaišu zvaigžņu,
Bet mana mirdz blakus tavai.
Varbūt tā lemts būs notikt –
Nekrist ne tavai, ne manai?

Kas no miljoniem mākoņu spēs
Sacelt tādu spēcīgu vēju,
Ka mana roka tavu pazaudēs
Un es teikšu, ka nepaspēju?
Bet no miljona skaistu vārdu,
Es izvēlos tavus skarbos.
Lai vienīgais, kuru es lādu,
Manā dzīvītē slēptos.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Recepšu grāmatiņa /1komentāri

Manās svinību receptēs tu
Ar lielo burtu ierakstīta.
Vēl pievienot medu un cukuru,
Tad tu būsi ievārīta.
Manā brokastu kalendārā
Tevi saukšu par saldo grēku.

Garša vienmēr citādākā,
Tomēr atļaujos saukt par svētu.
Ik uz soļa, kuru speru,
Manas acis tavas jūt.
Katrās durvīs, kuras veru,
Vēlos beidzot īsta kļūt.
Naktīs pieminu tavus vārdus.
Dienās es atminos tavu elpu.
Un pasakās, kas šķiet par garu,
Es sajūtu tavu zvaigžņu telpu.
Tas nav noslēpums, esi mūza,
Kuru satikt vienreiz mūžā.
Jā, es ceru tevi nepazaudēt,
Bet tavu garšu nekad nesaudzēt.
Esi mana
Ik uz soļa.
Paliec tā –
Vienīgā.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Liec dejot

Saraujos no pieskāriena.
Pirksti pāri ādai,
Auksti un strauji,
Steidzas ielauzties
Kailajās miesās,
Kur zem ribām
Neredzamas bungas rīb
Alkdamas izlauzties.

Liec dejot,
Katram muskulim
Zem ādas
Neprātīgā dejā.
Līdz rītam,
Līdz saules gaismai
Piepildi mani
Ar mīlestību.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Tu, es un jūra /1komentāri

Tu nebiji viens no...
Tu biji labākais!
Labākais rēbuss,
Kas jāatmin.

Tu smejies un netici?
Es nemeloju...
Man patika Tavi smiekli
Un acis.
Acis, kas smējās
Un nepateica neko!
Neko lieku.
Neko, kas dotu cerību...
Es arī smējos!
Tā, it kā rītdienas nebūtu.
Tās nav!
Ir tikai šis vakars.
Tu, es un jūra.

 

pludmale

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
Ieskaties arī
Nosūti puķu sveicienu!
Nosūti puķu sveicienu!

Pantiņi par mīlestību
Horoskopi