Dzejoļi par dzīvi

1 2 3 4 5 6 7 8 9 »

* * * /7komentāri

nežēlo sevi, ja sāp
mācies iznīcināt un glābt.
melo, taisnojies savā priekšā,
draudi sev, zobenu ceļot.

pati sev esi laiks -
dārgs, nesavaldīgs.
pati sev - uguns,
kas pelnus kaisa.

nozodz laiku,
brīdini domas
par to, kas būs
zemē triektais.

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

* * * /8komentāri

vai tu esi mirklis?
tik skaists un burvīgs,
lai gaistu, dzistu,
zustu ātrāk par
krītošu zvaigzni,

kas vēl pēdējos mirkļus zibsnī
pie debesīm.
mirkli, kamdēļ tevi
neviens nespēj izmērīt, izskaitīt?

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Dedzīga sāpe /6komentāri

Vakarā vēlā, sveces liesmas atspulgā
Dedzīga sāpe klejo pa prātu.
Negaidot rītu, uz gaišu prātu -
Es necerēju ko tādu.

Mans mērs reiz ir pilns, kad piepildās muca,
Negaidot šamējos, dūkdami dūca
...asa sāpe

Var domāt un spriedelēt, meklējot atbildi,
Aso sāpi vēsā ūdenī dzesējot.
Var darīt, var nedarīt darbus dienišķos.
Pirms dari tos grūtākos, izdari vienkāršos.

Šo sāpi var izdzīt - to mierinot,
Šīs nejaušās domas remdējot.

Vakarā vēlā, sveces liesmas atspulgā
Dedzīga sāpe klejo pa prātu.

Necenties, necenties domāt ko tādu!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

Nekaunīgam būt - par sevi pastāvēt /4komentāri

Nekaunīgam būt - par sevi pastāvēt?
Aiz aizskaroša vārda - sevi aizstāvēt?
Par labu nāk vai ļaunu manam godam
Šī tieksme, tikt tādējādi pazemotam?

Vai labāk tīksmoties par cita prieku,
kas uzplaukst debesīs kā zvaigzne?

Ir ieslīgt nomācošā pasaulē
Aiz garlaicības depresīva mirkļa;
Ir sajust ledus aukstu dvesmu,
Kas nesilda un neārstē.

Aiz aizskarošiem vārdiem, zilbēm,
Var sajust ļaunu tieksmju līksmi.

Bet padomā, pirms, pazemojot kādu,
Vai jutīsies tu kādreiz brīvi?

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

* * * /8komentāri

Celies vai klūpi,
dzīvot ir sūri.
Mēs gaidām brīvbiļeti,
bet saņemam atteikumu.

Mēs iemīlamies,
bet izrādās neīstais.
Raksti vai stāsti
tik savu dzīvi neizklāsti.
Mēs saņemam laimi,
bet ne atvērtā pērļnīcā.
Mēs sapņojam,
un iznīcinām tās -
skarbās iedomas,
ko radījusi dzīve!

Atvērt dzejoli jaunā lapā...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 »
Ieskaties arī
Pantiņi ikdienai
Horoskopi